top of page

Ute i siste liten? Dette kan du gi dine ansatte skattefritt til jul!

Du er kanskje usikker på hva de ansatte skal få og til hvilken kostnad? Her får du 5 tips til julegave i siste liten fra oss i MyPeople.


Det er en uke igjen til jul, fortvil ikke - her er det noen gode råd til den som er ute i siste liten!

Julen er rett rundt hjørnet og som en takk for et godt samarbeid og god innsats i året som har vært, vil mange si at det er en uskreven tradisjon at de ansatte får en liten oppmerksomhet fra arbeidsgiver.Ute i siste liten? Dette kan du gi dine ansatte skattefritt til jul.
Alternativ julegave? Hvorfor ikke gi håp til noen som trenger det?

For arbeidsgiver kan det oppleves som utfordrende å velge julegaver til ansatte, og det er vanskelig å finne noe som passer for enhver smak og som ikke bare blir liggende i en skuff. I denne jungelen ser vi nå en oppadgående «trend» i at flere selskaper velger å legge vekt på bærekraft eller gi penger til et veldedig formål, fremfor å gi en personlig gave til de ansatte.

Hva kan du gi til dine ansatte skattefritt til jul? Retter man blikket mot lovverket finnes det skattemessige retningslinjer å forholde seg til i forbindelse med gaver til ansatte. I utgangspunktet skal alle gaver og naturalytelser som en arbeidstaker mottar, både av arbeidsgiver og tredjeparter, regnes som skattepliktig inntekt. Men det finnes enkelte unntak, og julegaver er en av dem. For å unngå skatteplikt er det viktig at gaven ikke overstiger 5000 kr per ansatt, per år. Samtidig er det viktig å merke seg at skattefrie gaver ikke kan være kontanter, eller kan veksles inn i penger. Det stilles ikke krav til at alle får den samme gaven.


Dette kan du gi til dine ansatte skattefritt til jul!

Her er noen tips fra oss om hva du kan kjøpe den siste uken før jul:


1 - Gavekort

Arbeidsgivere kan glede ansatte med gavekort opp til 5 000 kroner uten at det medfører skatteplikt. Dette gir muligheter for å tilpasse gavene individuelt, samtidig som man holder seg innenfor de skattefrie rammene.

2 - Smakfull gave

Julekurver fylt med delikatesser og andre matvarer kan også være skattefrie, så lenge verdien ikke overstiger 5 000 kroner. Dette gir bedrifter muligheten til å spre juleglede gjennom smakfulle gaver uten skattekonsekvenser.


3 - Opplevelsesgaver

For de som ønsker å tilby unike opplevelser, som kinobilletter eller kulturelle arrangementer, kan gaver inntil 5 000 kroner også gis skattefritt. Dette legger til rette for minneverdige gaver uten skattebekymringer.


4 - Invitasjon til fest

Hvorfor ikke slå til med et eget julebord i Januar? Så lenge dette kan ansees som et velferdstiltak og at dette er innenfor rimelighetens grenser, er dette skattefritt for den ansatte. Dette gir bedrifter muligheten til å styrke teamets bånd og skape minner i en festlig setting, uten skattemessige bekymringer.

5 - Gi håp til jul

Det er mange ideelle organisasjoner der ut som gir liv, støtte og bistand til mennesker som virkelig trenger det. Hva med å gi et bidrag til en av disse på vegne av alle ansatte? Dette er helt skattefritt og vil glede noen som virkelig trenger det. Her er noen eksempler på organisasjoner: Leger uten Grenser, Frelsesarmeen, Barnekreftforeningen, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp.Vi vil gjerne være din skalerbare HR avdeling!
bottom of page